Tot ce trebuie sa stii despre tratamentul cu keratina

Dacă aveți sau vă gândiți la un tratament cu keratină la salon, probabil că deja știți despre regula post-tratament, fără șampon pentru trei zile. Cu toate acestea, există sfaturi suplimentare care vă vor ajuta să maximizați cât durează (și cât de bine) dureaza noul tratament. Aici aveti informatii, despre ce să faceți, precum și ce să nu faceți după tratamentul pentru păr cu keratină.

 

PENTRU TREI ZILE, DUPĂ TRATAMENTUL DUMNEAVOASTRĂ

Evitați apa
Nu este vorba doar de șampon si de produsele care se folosesc dupa tratament. Gândiți-vă la părul tratat ca la o sculptură de lut care este încă maleabilă deoarece nu a fost încă uscată. Deci, obiectivul dvs. este să vă păstrați firele de par cat mai uscate posibil timp de trei zile. Acest lucru înseamnă că planul dumneavoastra este de a evita orice expunere la apă.

În afara faptului ca trebuie sa evităm pe cât posibil spălatul pe păr, ar trebui să evitați, de asemenea, umiditatea extremă: nu băi de bule, săli de aburi sau piscine interioare, chiar dacă doar vă aflați lângă piscină. Și dacă plouă afară, trageți o glugă și deschideți o umbrelă, dar nu purtați o pălărie. Amintiți-vă că părul dvs. este încă maleabil, iar zdrobirea acestuia sub un capac ar putea influența forma sa și poate duce la deformarea aspectului sau linii nedorite.

 

NU MERGEȚI LA SALĂ!
Din motivele prezentate mai sus, sudoarea capului este inamicul părului (temporar). Dacă trebuie să faceți exerciții în cadrul celor trei zile, alegeți o activitate care nu vă face să vă transpirați foarte mult, cum ar fi yoga(exercitii lejere), mersul pe jos (în condiții de umiditate scăzută) sau orice alta activitate care nu solicită organismul intens.

LASĂ-ȚI PĂRUL LIBER
Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru păr în timpul perioadei de așteptare de trei zile? Lăsați-l să fie. Nu folosiți barrete, curele, elastice, bobbi, împletiți-l, sau chiar să-l țineți în spatele urechii. Amintiți-vă că este maleabil. Orice folosiți pentru a vă manipula părul poate lăsa o efect negativ de durată, literalmente.

 

DUPĂ 3 ZILE
NU utilizați un șampon cu sulfați, parabeni sau coloranți sintetici.
O modalitate sigură de a scurta durata de viață a unui tratament în keratină în salon este de a spuma cu sulfați, care sunt agenți de curățare care pot îndepărta ușor keratina din păr. Dacă utilizați produsele noastre, aceasta nu este o problemă, deoarece toate formulele sunt fără sulfati si parabeni.

SARI PESTE ALCOOL SI SARURI
Există o serie de produse de coafură care conțin alcool (mousse, hairspray) și unele care conțin sare (de exemplu, clorură de sodiu), cum ar fi spray-uri de plajă. Majoritatea experților în păr recomandă evitarea ambilor aditivi în timp ce aveți tratament cu keratină deoarece alcoolul poate să usuce părul (și firele tratate cu keratină sunt deja puțin deshidratate), iar sarea are o calitate abrazivă care ar putea dizolva și elimina keratina din firele dvs.

 

NU Șampon Atât de mult
Chiar dacă este bine din punct de vedere tehnic să șamponați părul, veți găsi că tratamentul cu keratină durează mai mult dacă timpul de curățare al părului este mai lung. La fel ca si culoarea vopselelor, cu cât spălați mai mult, cu atât mai repede eliminați ceea ce a fost depus (de exemplu, culoarea sau keratină). Majoritatea profesioniștilor recomandă extinderea timpului dintre șampoane la cel puțin două,trei zile.

 

Îți hrănești părul cel puțin o dată pe săptămână
În timpul tratamentului cu keratină, întotdeauna ne întrebăm dacă ați avut un proces de netezire a keratinei deoarece la fel ca majoritatea proceselor chimice poate părăsi părul mult mai repede in zona nehidratată de aceea noi recomandăm  in mod regulat aplicarea unei măști nutritive proces ce ar trebui sa devina un ritual săptamânal, pentru a vă asigura că părul nou-neted rămâne sănătos și hidratat. Printre ingredientele incluse în aceste măști: un complex reparator compus din colagen, liliac și acid hialuronic și un amestec profund hidratant de argan sau keratină, Sacha Yushi și uleiuri de jojoba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *