4 moduri de a îndrepta părul în mod natural

Evitați să folosiți căldură sau îndreptări chimice care vă vor deteriora părul în timp. În schimb, există modalități alternative mai sănătoase de a vă coaxa părul în stilul dorit. Părul drept este elegant, drăguț și convenabil, mai ales pentru perioada de iarnă.

Problema este însă că multe dintre instrumentele utilizate, precum căldura și îndreptarea chimică, sunt cu adevărat rele pentru părul tău. De-a lungul timpului, îl usucă, despică capetele și sfârșești cu un par drept care nu este la fel de atrăgător cum a fost odată. Din fericire, există câteva  metode de încurajare a părului ondulat pentru a il îndrepta natural, fără a folosi căldură sau substanțe chimice. Nu veți obține aspectul drept, dar veți avea părul mai sănătos.

  1. Periați părul umed până se usucă. După spălarea părului, lăsați-l să se usuce complet, dar continuați să-l periați la fiecare cinci minute. Trageți și țineți fiecare secțiune de păr timp de câteva secunde pentru a-l încuraja să se îndrepte. Puteți face acest lucru și în fața unui ventilator, care este mai rapid, dar necesită periaj constant.

 

  1. Înfășurați bine părul umed

Când părul este umed, pieptănați-l și împărțiți-l de jos spre centru. Pieptănați partea din stânga până la dreapta (da, este un fel de freza) și înfășurați-l la spatele capului, fixându-l cu agrafe. Răsuciți secțiunea din dreapta peste partea stângă, înfășurați și fixați în același mod. Lasa-l sa se usuce complet. Puteți înfășura parul cu o eșarfă de mătase și dormi pe ea pentru a reduce incretirea.

 

  1. Rulează-ți părul.Folosiți role mari de păr, adică mărimea cutiilor de suc, pentru a rula secțiuni de păr umed și a le fixa bine de cap. Lasă să se usuce complet. Acest lucru este important, deoarece cea mai mică umiditate poate face ondularea sau valul să se întoarcă.

 

4.Împărțiți părul umed într-una sau două codite mici. Fixați cu un elastic de păr moale, apoi adăugați elastice suplimentare la fiecare centimetru în jos de coada de ponei, pentru a-l ține împreună. Asigurați-vă că elasticele sunt destul de libere, pentru a nu lăsa o marcă vizibilă pe păr. Du-te la culcare și lasa parul asa pana dimineața.

 

5. . Realizați o mască de îndreptare naturală.Blogul Keratinehome Beauty recomandă realizarea unei măști de lapte și miere. Amestecați 1 cană de lapte integral sau lapte de nucă de cocos cu 1 lingură de miere și lăsați-l să se înmoaie în păr și scalp timp de o oră înainte de spălare. De asemenea, puteți amesteca 2 căni de lapte cu 1 ou. Înmuiați-vă părul în el timp de 10 minute, apoi stoarceți-vă, nu vă clătiți și înfășurați parul intr-o boneta pentru încă 30 de minute. Se spală și se periază. O alta reteta foarte buna care se aplica de două ori pe săptămână, timp de 2 luni, pentru a vă relaxa și îndrepta părul: 1 cană lapte de nucă de cocos, 5-6 linguriți suc de lămâie, 2 linguriți ulei de măsline, 3 lingurițe de amidon. Se încălzește la temperatură scăzută și se agită până la netezire. Se răcește, apoi se aplică pe păr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *